Статті

Що впливає на розрядку смартфона?

Меню

Сучасні мобільні телефони мають безумовний ряд переваг та корисних можливостей. З їх появою життя користувачів стало простіше та цікавіше. Старі моделі стільникових телефонів не мали ніяких особливостей, крім вхідних дзвінків та вихідних, а також повідомлень та стандартних програм на кшталт калькулятора.

Сьогоднішні мобільні моделі перевершили самі себе: ми можемо читати електронні книги у будь-який час, дзвонити в будь-яку точку світу, дізнаватися про все, що потрібно з інтернету, слухати улюблені треки у високій якості відтворення, дивитися останні новинки кіно та багато іншого.

Всі ці можливості мають властивість розряджати акумулятор у смартфоні. Незалежно від загального часу експлуатації – батареї сучасних телефонів втрачатимуть свій заряд. Єдине, що зможе це зупинити – відключення телефону. Адже всім добре відомо, що багато стандартних та встановлених програм продовжують свою роботу у фоновому режимі.

Регулярне використання смартфона: вплив на акумулятор

Якщо користувач вирішить запустити відразу всі мобільні додатки та програми, то це, ймовірно, виявиться поганою ідеєю і обов'язково позначиться на акумуляторній батареї. При високій системній завантаженості витрата живлення стає нерівною, хвилястою: АКБ розряджається за максимально короткий час із втратою кількох відсотків заряду відразу.

Ми щодня активуємо безліч потрібних для нас програм та енерговитратних опцій. Розблокування смартфона або синхронізація зі смарт годинником також впливають на процес поступового розряду батареї.

Що впливає на розрядку смартфона

Що призводить до розрядки акумулятора смартфона?

До поступового зношування акумулятора, вбудованого в мобільному телефоні, призводить різного роду дії: ігри, відеоролики, спілкування через програми, робота в будь-яких додатках. Тим часом набір мікросхем (чіпсет) постійно навантажений відразу кількома програмами (месенджери, служби Google і т.д.).

Насамперед, потрібно розібратися з важливими факторами, що прямо впливають на знос АКБ:

  • Частота перевірок повідомлень різного характеру, включаючи спам.
  • Телефонні дзвінки, включаючи пропущені.
  • Регулярне використання месенджерів та соціальних мереж.
  • Програми для доставки будь-яких товарів.
  • Налаштування параметрів, в яких можна знайти велику кількість прихованої реклами.

Модульні перерозподіли енергії: що найбільше розряджає смартфон?

Найбільше на розрядку та поступове зношування батареї впливають причини, наведені нижче.

Навігація у смартфоні (GPS)

Визначення позиціонування працює завдяки здатності смартфона приймати дані та декодувати сигнали максимально точного часового інтервалу. Це працює за допомогою встановлених супутників на орбіті. Процес розшифровки даних вимагає старанної роботи процесора для виявлення слабких сигналів від фонового шуму (що неодноразово веде до порівняння цих сигналів між собою).

Активований Wi-Fi у фоні

Більш слабкий сигнал бездротової локальної мережі швидше розряджає мобільний гаджет. На пошук сигналу впливає просторова відстань, а також чинники, що його послаблюють. На це також впливають інші сигнали локальної лінії Wi-Fi (кількість роутерів у будинку, кварталі або районі). Для отримання потрібного зв'язку через Wi-Fi сигнал необхідно прориватися через безліч перешкод, на що вимагається багато енергії.

Що впливає на розрядку смартфона

Безперервний пошук найближчих вишок (LTE або 4G)

Всі прохідні точки взаємопов'язані за допомогою задіяних алгоритмів для передачі даних. Це може вимагати більше активної енергії незалежно від руху користувача.

Так трапляється, що базові пункти зв'язку можуть бути близькій відстані і при цьому виявитися перевантаженими абонентськими викликами. За цих умов смартфони намагаються швидко знайти зв'язок з іншою базовою станцією. Для підключення до пристрою потрібна додаткова енергія.

У великих та багатолюдних містах сигнали можуть проходити одразу від кількох базових точок для однієї споруди. При переміщеннях всередині приміщень чи кімнат стіни відбивають сигнали зв'язку, рівень якого може бути різним.

Приклад. Мобільні програми, що відображають прогнози погоди, зазвичай, оновлюються протягом кожних 5-10 хвилин у фоновому режимі.

Дисплей смартфона

Акумуляторні батареї сучасних смартфонів розряджаються швидше через великі розміри і вимогливість екранів пристроїв. Для підсвічування екранів необхідна значна витрата живлення АКБ. Якщо у параметрах налаштувань зменшити час до автоматичного блокування секунд на 15, це може продовжити автономність роботи смартфона.

Автоматичний режим яскравості також дозволяє зменшити витрати заряду батареї.

Висновок

Сьогодні можна знайти безліч цікавих та яскравих пропозицій на ринку мобільних телефонів від світових виробників. Знос батареї не є серйозною проблемою. Якщо правильно поводитися зі смартфоном (не використовувати його, поки він заряджається від мережі або повербанка), то це точно продовжить працездатність акумулятора.

Всі батареї для смартфонів з часом зношуються і можуть працювати некоректно у будь-якому випадку. Їх легко можна знайти і завжди замінити на нові.