Статті

Покупка USB кабелю для смартфона: що потрібно знати?

Меню

Коли з'явилися перші мобільні телефони, до їх комплектації вкладалися універсальні зарядні пристрої. З розвитком технологій та появою нових моделей смартфонів виробники комплектують зарядні кабелі без блочків.

USB провід - є аксесуаром у наборі до телефону, що відповідає характеристикам сучасних зарядних девайсів. Іншими словами, вкладений кабель здатний зарядити мобільний пристрій з конкретною силою струмової напруги та певним темпом швидкості.

На сьогоднішній день смартфони можуть розряджатися швидше, що вимагає необхідність зарядки девайсів скрізь: вдома, на роботі, в автомобілі в різних поїздках.

Чинники, що впливають на швидкість заряду акумулятора смартфона

Вибрані мережні зарядні пристрої та кабелі дозволяють відстежити швидкість живлення смарт гаджетів. На рівень швидкості цього процесу впливають наступні фактори:

  • Місткість акумуляторної батареї.
  • Якість зарядника та його потужність.
  • Можливості USB шнура.
  • Певні обмеження АКБ у смартфонах.

Часті питання серед користувачів

1. Чи впливає довжина кабелю на якість підзарядки?

Неякісні дроти мають дуже сильний вплив на його продуктивність. Дешевий шнур сумнівної якості з довжиною 1 метр видає - 1А, аналогічні 3-метрові дроти мають віддачу ще нижче - від 0.3А до 0.5А.

Короткі USB шнури втрачають свою початкову силу. Іноді це призводить до того, що смартфон зовсім не заряджається.

Високоякісні кабелі, у свою чергу, мають загальноприйнятий американський стандарт - AWG, що встановлює правильний розріз жил зарядного дроту, дивлячись на параметри його розмірів.

Покупка USB кабелю для смартфона: що потрібно знати

2. Чи варто відштовхуватися від грошової вартості на USB кабель?

На ринку мобільних аксесуарів можна знайти безліч дешевих шнурів від різних виробників. Але варто пам'ятати, що більш дешевий аксесуар має якість гіршу за стандартні пропозиції.

Матеріали виготовлення кабелів також впливають з їхньої пропускні можливості. Краще підбирати хороший кабель із гарантією якості від перевірених продавців. Такі аксесуари можуть прослужити довго і бути корисними для живлення багатьох електронних девайсів.

3. На що впливають неякісні зарядні дроти?

Більшість любителів мобільних ігор та різних відеороликів у процесі експлуатації смартфона можуть підключати його до потужних зарядників. Подібні дії значно впливають на процесор смарт гаджетів: пристрої можуть недоотримувати живлення для батареї і перевантажувати її. Такі навантаження потребують великих енергетичних витрат.

При використанні неякісних кабелів їхня зарядна продуктивність не здатна заповнити втрату живлення батареї. Тому виробники якісних пристроїв наполегливо рекомендують купувати хороші та перевірені аксесуари для щоденного використання.

Де купити якісні USB кабелі в Україні?

На сайті бренду Gelius можна знайти найкращі мобільні аксесуари для смартфона: кабелі, зарядні пристрої, захисне скло, чохли, а також повербанки та інші розумні гаджети. Замовлення оформлюється онлайн в офіційному інтернет-магазині або за телефонами кол-центру.

Доставка здійснюється через Нову пошту по всій Україні (Запоріжжя, Одеса, Харків, Дніпро, Київ, Львів тощо).