Статті

Безпечна дезінфекція смартфона без пошкоджень

Останні події світового масштабу дали кожному розуміння про профілактику проти коронавірусу. Крім регулярної дезінфекції та миття рук, дуже важливо проводити очищення всіх предметів та поверхонь, які використовуються людьми щодня.

Одним із найбільш використовуваних предметів є - смартфон. Цей пристрій потребує регулярного очищення від шкідливих та небезпечних мікроорганізмів. Чищення вимагає також акуратного підходу, так як корпус пристрою може отримати пошкодження та подряпини. Проте цей процес може бути легким, якщо звернутися до правильного дотримання правил дезінфекції мобільного телефону.

Дезінфекція вологими серветками

Компанія Apple на сторінці рекомендацій радить користувачам очищати корпус смартфона вологою серветкою, яка просякнута ізопропіловим спиртом на 70%, також можна використовувати дезинфікуючі серветки для очищення.

Apple робить акцент на тому, що звичні засоби для очищення корпусу або дисплея смартфонів не рекомендується. Це дійсно вірно, оскільки спирт та хімічні розчини побутового формату можуть пошкоджувати захисний шар екрану. Незважаючи на те, що згодом захисне покриття саме по собі зношується, агресивні чищення сприяють стрімкому прискоренню цього процесу.

Тому вологі серветки відмінно підійдуть для швидкої дезінфекції пристрою і вимагатимуть менших витрат часу для цього.

Безпечна дезінфекція смартфона без пошкоджень

Очищення серветками з мікрофібри

Індивідуальна м'яка серветка для смартфона з мікрофібри також підійде для правильного очищення девайсу. Компанія Samsung також внесла для цього питання рекомендації: використання миючих засобів, включаючи спреї для очищення вікон - не найкращий варіант для смартфона. Для очищення мобільного телефону придумані спеціальні серветки з м'якого та безворсового матеріалу, а саме – з мікрофібри. Її можна попередньо обробити у мильній воді.

Більшість сучасних флагманів мають продуману водонепроникність. При цьому будь-яка рідина не повинна проникати через або всередину отворів корпусу гаджета. Apple, для випадків генерального чищення, рекомендує відключати телефони перед очищенням.

Дезінфекція смартфона ультрафіолетом

Також сучасні пропозиції для очищення пристроїв мають альтернативний та зручний спосіб, який підійде всім – дезінфекція ультрафіолетом. Бренд Gelius пропонує відмінний смарт гаджет, розрахований на знищення шкідливих бактерій, вірусів та мікробів з поверхні смартфона або інших речей, що часто використовуються.

Безпечна дезінфекція смартфона без пошкоджень

Підсумок

Дуже важливо дотримуватися простих правил миття та дезінфекції рук якомога частіше, тому що протягом дня на них може накопичуватися неймовірна кількість небезпечних мікроорганізмів. Також це стосується смартфона, ключів, дверних ручок, навушників або смарт годинника.

Дезінфекція смартфона не має жодного сенсу без регулярного очищення рук. Ці правила допоможуть убезпечити себе та оточуючих, створюючи у собі закріплення гарної звички.