Статті

З iPhone до iPod – найкраще, що можна зробити зі старим айфоном

Меню

Щороку ми стежимо за новинками від всесвітньо відомої компанії Apple. Нові смартфони підкорюють серця шанувальників яблучної продукції блискавично, і вони прагнуть придбати останній флагман якомога швидше.

З виходом нових айфонів, старі моделі поступово застарівають та не передбачають оновлень. У зв'язку з цим користувачі продають старі, але актуальні моделі телефонів. Як правило, вартість на попередні покоління знижується і варіантів для купівлі девайсів стає дуже багато.

Тим не менш, продаж старої моделі дозволяє трохи знизити заплановані грошові витрати на новий iPhone. Але що робити у випадках, якщо модель айфона застаріла і має низьку вартість?

Як зробити з айфона айпод?

Для такого завдання необов'язково бути інженером і розумітися на азах фізики. Зрозуміло, деякі етапи вимагають дотримання суворої інструкції. Одне з важливих та цінних інвестицій – це вкладення часу у створення нових та корисних пристроїв. Зі старого смартфону можна зробити айпод, який буде функціонувати настільки, як і останні покоління iPod Touch.

Перед тим, як приступити до перетворення айфона, необхідно зробити таке:

  • Перевірити справність смартфона та переконатися, що він включається безперебійно.
  • Створити резервну копію даних.
  • Переконайтись в справності акумулятора.

Покрокова інструкція для перетворення iPhone в iPod

Важливо! Для підсумкової мети перетворення телефону на айпод, а саме - використання пристрою як "сімейного гаджета" (для спільного користування з рідними та друзями), необхідно синхронізувати персональні дані користувачів, відключивши можливість "Find My iPhone". Також слід вийти із iCloud. Така операція дозволить уникнути можливого блокування та допомогти у створенні незалежного облікового запису для подальшого використання (Apple ID).

Для цього достатньо:

  • Відкрити параметри.
  • Увійти до основних налаштувань.
  • Натиснути на "Скидання".
  • Потім "Стерти весь вміст".

З iPhone до iPod – найкраще, що можна зробити зі старим айфоном

Керівництво із перетворення яблучного смартфона:

  • Необхідно розмістити сім-карту в слоті айфона для нової активації.
    Якщо використовувати пристрій без сімки, то її відсутність постійно дратуватиме користувача нагадуванням, також сім-карта дозволить відновлювати смартфон в екстрених ситуаціях.
  • Підключити старий айфон до комп'ютера, на якому налаштований iTunes.
  • Запустити програму iTunes на ПК і чекати на виявлення пристрою системою.
  • Якщо виникає спроба визначення айфона з пропозицією ввести пароль і пройти ідентифікацію, необхідно повторно відв'язати акаунт від Apple ID і здійснити ще раз скидання налаштувань.
  • Потім потрібно дотримуватися вказівок, що відображаються на екрані, до повного оновлення iOS.
  • Вимкнути мобільний інтернет (у тому випадку, якщо він не використовуватиметься).
  • Підключитись до Wi-Fi.

Ці кроки допоможуть самостійно зробити з одного пристрою інший, а саме – iPod.

Підсумок

Після проведеної роботи з перевтілення можна використовувати смартфон як програвач для прослуховування улюбленої музики, перегляду відео контенту. Одним з приємних результатів є - збільшення часу роботи девайсу (пристрій не витрачає живлення на прийом дзвінків, не використовує модулі зв'язку і безперервну роботу процесора у фоновому режимі).

Для повноцінного комфорту можна замінити старий акумулятор айфона. Це також можна зробити самостійно, слідуючи покроковому керівництву.

Отриманий досвід після проведених експериментів допоміг поліпшити пристрій і не дати йому припадати пилом в ящику. Модель iPhone 5S стала потужним та функціональним айподом, як і попередні смартфони - 4 та 4S.

Ці моделі чудово впоралися з основними функціями відтворення, оскільки їхня операційна система iOS не втратила можливості виконання завдань.

Обмеження системи можуть бути 9 версії, яка є останнім пристроєм, що підтримує оновлення.