Статті

Смарт годинник з тонометром: як робити правильні вимірювання

Меню

Вимірювання тиску в електронному смарт годиннику, глибина і якість сну, а також відстеження активності протягом дня - це корисні функції розумного наручного гаджета. Сучасні користувачі змогли давно оцінити необхідність і користь цих можливостей. Правильно підібраний аксесуар допоможе фіксувати необхідну інформацію, переводячи її в статистику, а також повідомляти користувача, коли слід пройти консультацію у лікаря.

Як працює функція вимірювання артеріального тиску в смарт годиннику?

Розумний годинник сучасного формату здатний комбінувати різні можливості між собою, включаючи вимірювання пульсу та тонометра. Продуманий алгоритм спеціальних програм виводить аналіз вхідної інформації шляхом конвертування аналогічних даних.

Ці дані надходять із вбудованих датчиків у вигляді цифрових сигналів, нагадуючи роботу стаціонарного комп'ютера. Після цього здійснюється конвертація певного коду, який відображається на дисплеї смарт пристрою.

Зручність і практичність розумного годинника

Більшість смарт годинників розраховані на відстеження вимірювань артеріального тиску користувача, а також пульсу. Розташування людини не впливає на показники, це легко можна здійснити вдома, на тренуваннях або на роботі. Розумний аксесуар не схожий на медичну техніку, що робить його зовнішній вигляд приємним і стильним.

Спортсмени та літні люди оцінили якість таких пристроїв та комфорт від використання на практиці. Для мешканців великих міст смарт годинники стали незамінними гаджетами, адже вони допомагають економити особистий час, контролюючи пульс всього за кілька секунд (30-60 секунд).

Деякі моделі розумних годинників можуть вимірювати показники артеріального тиску та серцевого ритму цілодобово. Цю можливість можна налаштувати в додатку або в меню годинника, після чого буде достатньо лише натискання кнопки.

Smart Watch можуть мати пропозиції змінних ремінців, а також циферблатів, що розширює опціональність експериментів у питаннях зовнішнього вигляду та дозволяє вибрати варіант під стиль одягу.

Смарт годинник з тонометром: як робити правильні вимірювання

Як працює функція тонометра в смарт годиннику?

Наручний гаджет здатний працювати, завдяки спільній взаємодії вбудованих датчиків акселерометра та пульсометра. Ці детектори розміщуються на зап'ясті руки користувача.

Щоб отримати точні вимірювання, необхідно досить щільне прилягання аксесуара до руки, інакше отримана інформація значно відрізнятиметься від реальної.

Перед тим, як приступити до використання цих функцій смарт годинника, необхідно внести дані в мобільний додаток про зріст, вагу та вік користувача. Ці показники потрібні для коректного та правильного зчитування.

Примітка: Після покупки розумного девайсу важливо провести синхронізацію пристрою зі смартфоном. Спеціальний додаток вестиме і зберігатиме аналіз отриманих даних з метою коректних та правильних відомостей. Мобільний додаток здатний відстежувати та виводити дані про зміни в організмі за добу, що відображається на графіках для максимальної зручності.

Як відбувається вимірювання тиску смарт годинником?

Для отримання максимально точних та правильних результатів потрібно:

  • Розташування смарт аксесуара на зап'ясті руки.
  • Відсутність татуювання на шкірі руки під пристроєм.
  • Вимірюючи тиск за допомогою годинника, слід розмістити руку на рівні грудної клітки і не рухатися, поки датчик не порахує показник.
  • Враховувати прийоми кофеїну та підбадьорливих продуктів перед проведенням виміру.
Примітка. При активних спортивних заняттях, отримані дані можуть відображатися некоректно. Це пов'язано з ритмічними діями користувача.

Наскільки точні показники вимірювання тиску в Smart Watch?

Смарт годинники та фітнес трекери - не є медичними приладами, тому покладатися на точні дані виробники не рекомендують. Проте наручні смарт гаджети здатні подати сигнал користувачеві у разі потреби.

Цікаво. Насамперед, початковою похибкою в таких пристроях була норма - до 30% відхилення. З кожним роком смарт годинники удосконалювалися і дані підрахунки призводили до максимальної точності.

Додаткові можливості розумного наручного годинника

Все нові моделі розумних аксесуарів здатні розрізняти фази і глибину сну, здійснювати вихідні та вхідні дзвінки, а також повідомляти близьких людей у ​​разі різких змін показників здоров'я.

Функції, які можуть бути в сучасних моделях годинників:

  • Підтримка повідомлень, сповіщень з месенджерів та соціальних мереж.
  • Підрахунок кроків з переглядом пройденої дистанції.
  • Можливість вибору кардіонавантаження.
  • Відстеження показників сну.
  • Оптимальна синхронізація з мобільними програмами.

Ціна на смарт годинники може бути різною за визначенням функціональності та можливостей обраної моделі. Також на вартість впливає якість матеріалів, комплектуючих деталей, ємності акумулятора тощо.

Як правильно використовувати смарт годинник?

Розумні аксесуари повинні досить щільно охоплювати зап'ястя лівої руки. Експлуатація на цій руці дозволяє отримувати коректніші дані. Також слід вносити всю необхідну інформацію до мобільного додатку для правильних та точних вимірювань.

Де придбати смарт годинник з вимірюванням тиску в Україні?

Вибрати найкращі моделі смарт девайсів, а також навушники, повербанки, розумні ваги та інші смарт гаджети можна на сайті бренду Gelius. Оформлення замовлення можливе через кошик в режимі онлайн або за номерами колл-центру інтернет-магазина.

Наші фахівці допоможуть вибрати найкращі варіанти смарт годинників для дорослих і дітей. Всі замовлення надсилаються через Нову пошту за 1-3 дні з моменту підтвердження деталей. Доставка діє по всій Україні: Харків, Запоріжжя, Львів, Київ, Одеса, Дніпро та інші.