Статті

Вибір флешки для відеореєстратора: на що звертати увагу?

Меню

Для якісного матеріалу зйомки відеореєстратора, а також фіксації всього, що відбувається навколо автомобіля - наявності певних характеристик пристрою буде недостатньо. Для отримання того, для чого купувався реєстратор, необхідно знайти флешку з відповідним обсягом пам'яті.

Процес запису зйомки відеореєстратора

Перед покупкою картки пам'яті для автомобільного пристрою потрібно розібратися, як девайс записує дані. Картинка може фіксуватися у двох режимах:

  1. Безперервний - ведеться доти, поки картка пам'яті має вільне місце. Коли пам'ять закінчується, гаджет припиняє запис матеріалу. Для відновлення цього режиму та подальшого збереження інформації потрібно форматувати флешку або замінити її на нову. Характерний мінус безперервної зйомки полягає в тому, що зйомка припиняється, а важлива інформація може не записуватись (у разі переповненої пам'яті флешки).
  2. Циклічний – відображає інформацію частинами, дозволяючи зберігати їх кількома файлами. Один цикл записує зйомку від 3 до 15 хвилин. Коли пам'ять на флешці заповниться, всі старі файли будуть стиратися гаджетом, щоб для нових було вільне місце. Недолік циклічного режиму – важливі відеофайли можуть бути видалені або перезаписані.

Вибір флешки для відеореєстратора: на що звертати увагу?

Вибір флешки: на що звертати увагу?

Незалежно від вибраного режиму відеозапису, хороша флешка для відеореєстратора - це правильне рішення. Навіть найкращі, багатофункціональні пристрої з високоякісною зйомкою можуть перериватися і гальмувати через запис на неякісну карту пам'яті. Тому слід уважно підійти до вибору такого аксесуару.

Критерії вибору:

  • Відеореєстратори можуть підтримувати різні формати носіїв пам'яті: MicroSD, SXS, SD, CompactFlash. Виходячи з цього, необхідно вибирати формат, що підходить для конкретного пристрою.
  • Місткість.
    Вищий обсяг картки пам'яті є практичнішим. Зважаючи на те, що сучасні девайси розраховані на зйомку FHD, один трихвилинний запис може мати вагу - близько 350 мегабайтів. Тому варто віддавати перевагу флешкам – від 16 Гб пам'яті.
  • Швидкість передачі даних.
    Вища швидкість читання файлів активує швидке зчитування даних.

Класифікація швидкості запису даних на флешку:

  • Клас 2 – 16 Мб/сек для форматів VGA.
  • Клас 4 – 32 Мб/сек для HD.
  • Клас 6 – 48 Мб/сек для HD.
  • Клас 10 – 80 Мб/сек для FHD.
  • UHS-1 - 60-80 Мб/сек для FHD та вищих розширень.
  • UHS-2 – 100 Мб/сек для форматів 4К та більше.

Вибраний клас та ємність пам'яті флешки впливають на швидкість передачі вихідних даних. Зазвичай, список найбільш розширених параметрів впливає на вартість карт пам'яті. Для максимального використання функціоналу відеореєстратора, а також отримання файлів у прийнятній якості з можливістю зберегти їх – краще вибрати хороший флеш накопичувач.

Примітка. Для файлів FHD формату чудово підійде картка пам'яті класу 10 на 32 Гб, для автомобільного аксесуара з розширенням 4К – краще розглядати швидкісні флешки формату UHS-2.