Статті

Як вибрати хорошу селфі палку для смартфона

Меню

Багато любителів створювати фото та відеоконтент у будь-яких умовах, включаючи подорожі, розуміють зручність різноманітних аксесуарів для зйомок. Моноподи, триподи або селфі палки для мобільних телефонів – це прості у використанні девайси, які мають холдер для смартфона.

Конструкція моноподів дозволяє підібрати зручний та підходящий ракурс для зйомок - низький або високий. Пристрої такого формату будуть дуже практичні для знімків груп людей та веселих компаній, у яких більше не доведеться просити когось одного бути відсутнім у кадрі, щоб зробити спільне фото. Монопод дозволить захопити максимум простору.

Більшість таких аксесуарів мають спеціальну кнопку, яка легко дозволяє керувати камерою смартфона. Клавіша розташована прямо в штативі селфі палки для практичного та комфортного керування.

Появу одних із перших палиць для селфі сучасні люди запам'ятали з кінця минулого століття, а саме – з 90-х років. Пристрій набув звичного вигляду атрибуту для фотографій для багатьох людей у ​​світі. Розвиток технологій та можливостей передніх камер дозволяють користувачам втілювати практично все, що відбувається довкола.

Як вибрати хорошу селфі палку для смартфона

Різновиди селфі палок

Чимало користувачів задаються питанням, тож у чому, власне кажучи, полягає відмінність між моделями таких девайсів? Монопод або палка для селфі - це дуже простий, у своєму роді, аксесуар і не має надто суттєвих відмінностей від подібних девайсів.

Перед покупкою штатива собі або в подарунок комусь потрібно розібратися в мінімальних відмінностях, підбираючи пристрій, що підходить за такими критеріями:

  • Спосіб кріплення та фіксації смартфона в холдері монопода.
  • Сумісність смартфона з пристроєм.
  • Максимальна допустимість ваги та навантаження на монопод.
  • Рівень якості складання селфі палки.
  • Можливість дистанційного керування.
  • Додаткові фішки та функції: вторинні кріплення, водонепроникність тощо.

Як вмикати палку для селфі?

Конструкція пристрою має кілька способів дистанційного керування телефонною камерою. Це може бути за допомогою проводу, а також у бездротовому форматі.

Більшість бездротових моноподів мають кнопку для здійснення фото у потрібний момент. Деякі з них працюють через Bluetooth, синхронізуючи смартфон з девайсом.

Дротові, у свою чергу, підключаються через кабель у штативі.

Як вибрати хорошу селфі палку для смартфона

Параметри та довжина монопода

Усім, хто любить створювати фото чи відео, добре відомо, що краще купувати пристрій із максимальним рівнем довжини. Це зумовлено тим, що довші селфі палки допоможуть створювати багато панорамних знімків, захоплюючи максимум об'єктів та предметів у кадрі.

Крім довжини також має значення питання компактності монопода. Параметри у складеному стані дуже вплинуть на місткість багажу у подорожах чи на прогулянках. Для таких варіантів краще розглядати компактні селфі палки.

Український бренд Gelius пропонує багато цікавих варіантів серед таких аксесуарів: Gelius Pro Selfie Monopod Tripod – вага складає всього – 158 грам, а максимальна довжина – 100 сантиметрів.

Висновок

Для створення фотографій та зйомки важливих моментів у житті – такі аксесуари стануть незамінним супутниками у тривалих поїздках або для зустрічі з дорогими друзями. Тому покупка монопода для особистого користування або у якості подарунка - прекрасна ідея для тих, хто живе яскравим і насиченим життям.