Статті

Як вибрати рюкзак для ноутбука?

Меню

Переміщаючись містом на роботу та у різних справах, у поїздках чи на відпочинок багато сучасних людей беруть із собою ноутбук. Безпечне транспортування переносної електроніки заслуговує на увагу. Для щоденних поїздок та подорожей необхідно захистити девайси від ударів, вологи та пилу, а також від сторонніх очей. Тому останнім часом все більшої актуальності набирають спеціальні аксесуари для ноутбуків.

Великі габарити ноутбука з великою діагоналлю легко розміщуються у рюкзаку, параметри якого збігаються з вагою ноутбука та іншими цінними речами. Деякі ноутбуки можуть бути дуже важкими - з діагоналлю 17 дюймів і більше. М'які накладки та укріплена спинка в рюкзаку знижують навантаження на спину. Сучасні рюкзаки мають стильний дизайн та гарну місткість.

Важливо правильно підібрати рюкзак для ноутбука, тому що прості міські моделі можуть не бути розраховані на вагу електроніки, що вміщується всередині. Наявність практичного рюкзака дає гарантію того, що техніка захищена від механічних пошкоджень та зловмисників.

Кому потрібний рюкзак для лептопа?

Багато хто припускає, що рюкзаки – це аксесуари для студентів чи школярів. Сучасні моделі мають не тільки гарну місткість та практичність, але й привабливий дизайн, а також універсальний стиль.

Рюкзаки є важливими аксесуарами не тільки для підлітків та студентів, але й для людей, які працюють з комп'ютером, часто подорожують, перебувають у відрядженнях та займаються фрілансом, переміщаючись містом.

Як вибрати рюкзак для ноутбука

Як вибрати рюкзак для ноутбука?

Вибираючи рюкзак, слід продумати питання практичності для повсякденних переміщень, його об'ємності, матеріалу та інших важливих параметрів.

Форма рюкзака

Необхідно вибирати рюкзак не тільки за формою, що сподобалася, але і щоб аксесуар її тримав у порожньому вигляді. Такі рюкзаки можуть бути на будь-який смак: прямокутні, круглі, трапецієподібні або квадратні.

За типом конструкції

За цим критерієм рюкзаки бувають декількох видів:

  • М'який тип – використовується для дитячих та жіночих рюкзаків, як аксесуар непризначений для ваги електроніки.
  • Напівжорсткий тип - найоптимальніший варіант каркаса, що зустрічається у всіх сучасних моделях рюкзаків.
  • Жорсткий тип каркасу - впливає на правильний розподіл навантаження на спину та хребет під час перенесення важких вантажів.

Розміри рюкзака

Розміри рюкзаків для ноутбуків візуально можуть здаватися однаковими, але це лише на перший погляд. Розміри безпосередньо залежать від діагоналі дисплея ноутбука:

  • Маленькі рюкзаки мають плоску форму та невеликі розміри, що дозволить вкласти в нього блокнот або пляшку з водою (діагональ компактних моделей від 12 дюймів, об'єм від 20 літрів).
  • Середні рюкзаки є найпопулярнішими моделями та розраховані на місткість ноутбуків із діагоналлю 15-17 дюймів. Такі рюкзаки – універсальні варіанти, які чудово підходять для міста та подорожей. Місткість у середніх рюкзаках більша, ніж у маленьких, при цьому їхній зовнішній вигляд не габаритний. У таких моделях може розміститися чимало потрібних речей (ноутбук від 14 дюймів, об'єм 25-40 літрів).
  • Рюкзаки великого розміру дозволяють вмістити туди максимум речей: ноутбук, смарт гаджети, парасольку та інше. Великі рюкзаки дуже великі для міста, вони чудово підійдуть для поїздок та подорожей (17" і більше, об'єм від 40 літрів).

Матеріал рюкзака

Від даного критерію залежить довговічність і зовнішній вигляд аксесуара, а також його стійкість до стирання, розривів та інших пошкоджень. Чим щільніший матеріал рюкзака, тим вища його вартість. Виробники вибирають міцні тканини для виготовлення рюкзаків з додатковим захистом та міцним дном.

Матеріали можуть бути дуже різноманітними. Найчастіше комбінують кілька матеріалів: поліестер, неопрен, нейлон, поліуретан і т.д.

Фурнітура

Якісні замки – це також важлива деталь, на яку слід звернути увагу при виборі рюкзака. Оскільки це впливає на термін його служби, зручність експлуатації, захист від зловмисників, якщо раптом замок розійдеться. Також хороші замки позбавлять неприємних відчуттів та дискомфорту при заїданні.

Вологостійкість

При регулярному транспортуванні ноутбука на роботу, додому, на навчання - є ризик потрапити під дощ або сніг. Тому важливо продумати ці питання та розглядати рюкзак із хорошою вологостійкістю.

Вологостійкість – це здатність тканини витримати вологу. Чим міцніша і щільніша тканина, тим вищий показник вологостійкості. Тут також захист безпосередньо пов'язаний із фурнітурою, яка може забезпечити відведення вологи.

Вологостійкі моделі дозволять зберегти цінні речі та девайси усередині сухими. Багато змішаних матеріалів (шкіра, нейлон, пластик, поліестер) розраховані на захист від сильної зливи. Інші матеріали просочують спеціальними засобами з водовідштовхувальним складом.

Як вибрати рюкзак для ноутбука

Тип моделі

Правильно підібраний рюкзак має бути не тільки містким і мати стильний вигляд, але й подбати про розподіл ваги на спину користувача. Моделі рюкзаків бувають міські та туристичні, основна відмінність яких полягає в обсязі та кількості відсіків з кишенями.

  • Міські рюкзаки – це тип сучасних сумок для мешканців міст та мегаполісів. Аксесуар для міста – це універсальний варіант, який дозволяє брати із собою багато корисних та потрібних речей протягом дня. Рюкзак для міста найчастіше використовується з метою доставити ноутбук до офісу та не пошкодити його в дорозі.
  • Туристичні моделі передбачають максимальну зручність та комфорт на тривалих відстанях, а також безпеку транспортування безлічі різних речей з великою вагою. Моделі туристичних рюкзаків розраховані на вагу наметів, продуктів, одягу та всього, що знадобиться у далеких подорожах.
Деякі моделі рюкзаків мають у комплекті спеціальні чохли, які розраховані на додатковий захист від дощу при переміщеннях містом, велосипедом або у подорожах.

Кількість кишень

Наявність додаткових секцій у рюкзаку важлива для місткості ноутбука, зарядок, а також інших корисних гаджетів, зошитів, можливого одягу чи аптечки.

Чоловічий або жіночий рюкзак для ноутбука

Аксесуари виробляються для чоловіків і жінок, враховуючи різні кольори та уподобання. Також можна вибрати універсальні моделі рюкзаків, які відрізняються за розмірами та відповідають сучасній моді.

Переваги рюкзака для ноутбука

Моделі аксесуарів для ноутбуків мають обґрунтовані переваги:

  • Місткість та розмежування відділень для ноутбука, документів та інших речей.
  • Рівномірний розподіл ваги. Регулювання наплечних ременів робить рюкзак кращим, ніж сумка або кейс.
  • Практичність.
  • Зносостійкість.
  • Великий вибір моделей як для ділового стилю одягу, так і будь-якого іншого.

Відрізняється рюкзак для ноутбука від звичайного різними підкладками всередині та надійним захистом електронних девайсів. Деякі моделі сучасних аксесуарів мають USB порти, які дають змогу заряджати смартфон або планшет від Power Bank прямо у дорозі.

Чи можна обрати якісний рюкзак для ноутбука в інтернет-магазині?

На просторах інтернету можна знайти будь-яку потрібну річ, ознайомитись з її характеристиками, фото та відео з оглядами, не виходячи з дому. Цього достатньо, щоб замовити рюкзак онлайн та отримати доставку поштою чи кур'єром. У разі складнощів при пошуках або виборі аксесуара є можливість звернутися до фахівців інтернет-магазину та отримати консультацію.