Статті

Як працюють магнітні тримачі смартфону?

Меню

Автомобільний холдер для мобільного телефону – це дуже корисний та практичний девайс для всіх водіїв авто. Його зручність перевірено на практиці: при використанні смартфона як навігатора, при його безпечній установці в салоні авто, доступності пристрою в будь-який момент, а також для правильного огляду і видимості інформації на екрані телефону.

На сьогоднішній день можна знайти безліч хороших автомобільних тримачів для смартфона, включаючи магнітні, які чудово зарекомендували себе серед власників авто.

Нещодавно найпоширенішими пристроями були прості холдери зі спеціальними затискачами, що дозволяють охоплювати і фіксувати всю корпусну частину мобільного телефону. З розвитком технологій виробники внесли нову чудову ідею, втілену в магнітному механізмі автомобільних тримачів.

Який принцип роботи магнітного холдера для авто?

Основним фактором, що визначає функціональність таких пристроїв - є магнітне тяжіння корпусу мобільного телефону до платформи автомобільного тримача.

Дія магніту на пластиковий корпус здійснюється завдяки тонкій пластині з металу. Дана пластина забезпечує необхідне зчеплення автомобільного тримача та смартфона. Як правило, ця деталь йде в комплекті з магнітним аксесуаром.

Як правильно встановити магнітну пластину на смартфоні?

Пластина легко розміщується на задній частині смартфона або під захисним чохлом.

Для цього необхідно виконати декілька простих кроків:

  1. Знежирити поверхню корпусної частини смартфона чи захисного чохла.
  2. Зняти захисну плівку із магнітної пластини.
  3. Далі потрібно розмістити пластину з металу на корпусі чи чохлі гаджета.
  4. Потім встановити автомобільний тримач у зручному для водія місці.
  5. Встановити смартфон із приклеєною пластиною в автомобільному тримачі.

Це дозволить надійно зафіксувати смартфон у тримачі, притягнувши його за допомогою магніта.

Як працюють магнітні тримачі смартфону?

Де краще встановити магнітний холдер в авто?

Одним із способів кріплення автомобільного аксесуара з максимальними можливостями та зручністю використання - є варіант приєднання двостороннім скотчем. Як правило, такі моделі холдерів мають компкатні розміри та різноманітну установку:

  • На лобовому склі автомобіля.
  • На дверних "кватирках".
  • На торпеді автомобіля вертикальним способом.
  • Горизонтально на панелі приладів торпеди.
Перевага магнітних аксесуарів полягає у зручності розміщення пристроїв на будь-якій поверхні. Єдине неможливе місце для встановлення холдера – вентиляційна решітка.

Популярні питання про магнітні аксесуари в авто

Як магніти розподіляються у автомобільному холдері?

Магніти розміщуються безпосередньо в корпусі автомобільного аксесуара. Металеві круглі пластини забезпечують скріплення пристроїв. При користуванні смартфоном із встановленою пластиною поза утримувачем дрібні предмети не примагнічуються до пристрою (скріпки, шпильки, монети та інше).

Які магніти використовуються для автомобільних холдерів?

Для виготовлення якісних автомобільних аксесуарів виробники використовують певний тип магніту – неодимовий. Даний магніт має відмінну стійкість і потужну силу тяжіння.

Крім того, неодимові магніти довговічні: витрата їхніх магнітних властивостей приходиться на 1-2% протягом 10 років.

Скільки магнітів використовується для автомобільного тримача?

Для виконання якісних автомобільних аксесуарів використовується певна кількість неодимових магнітів, а саме – 4 та більше у 2 ряди. Магніти виготовляються у круглій формі. Це надає чудову зчіпку пластини зі смартфоном.

Автомобільні холдери для планшетів, зазвичай, мають більше вбудованих магнітів.

Як працюють магнітні тримачі смартфону?

Де краще встановити металеву пластину: поверх чохла чи кришки смартфона?

Установка круглої пластини можлива як на чохлі, так і на смартфоні. В даному випадку можна відштовхуватися від зручності для водія.

Примітка. Пряме з'єднання металевої пластини з автомобільним тримачем – міцніший і надійніший спосіб. Щільність чохла знижує магнітне з'єднання, тому краще пластину розміщувати поверх мобільного аксесуара.

Висновок

Магнітні автомобільні аксесуари – універсальні пристрої для комфорту водія у салоні авто. Такі аксесуари розраховані на використання практично з усіма сучасними смартфонами. Одними з ключових переваг автотримача - є легке керування однією рукою та компактність пристрою.

Холдер магнітного типу може використовуватися відразу з кількома смартфонами, за умови наявності відповідної кількості металевих пластин.