Статті

Як заряджаються бездротові навушники?

Меню

Сучасні гаджети – це портативні помічники для вирішення повсякденних завдань користувачів. Будь-яка техніка може бути працездатною за умови своєчасного заряджання. Навушники, як і інші блютуз девайси, схожі в принципах живлення акумуляторних батарей. Бездротові аксесуари зазвичай оснащуються стандартними роз'ємами Micro USB або Type-С.

Комплектація TWS навушників від різних виробників передбачає відповідний кабель для заряджання пристрою або зарядний кейс-футляр із кабелем. USB шнур заряджає гарнітуру стандартним шляхом через підключення до основного навушника та зарядного блоку.

Спеціальні бокси мають інший принцип живлення: обидва навушники розміщуються всередині кейсу, який підключається до зарядного пристрою за допомогою USB дроту. У середньому ємності АКБ футляра-кейсу достатньо на 3-4 заряди. Кожна модель навушників має індивідуальний час підзарядки, що може становити від 30 хвилин до 4 годин.

Ця інформація вказується виробником у технічних характеристиках будь-якої моделі (в інструкції та на коробці). Більшість бездротових аксесуарів мають світловий індикатор, який показує рівень заряду. Також рівень живлення гарнітури можна дізнатися в сторонніх дадатках, в налаштуваннях смартфона, планшета або ноутбука.

Виробники рекомендують повністю розряджати та заряджати бездротові навушники для їхньої подальшої працездатності без збоїв. Це дозволить продовжити термін служби АКБ аксесуарів.

Як правильно заряджати TWS навушники?

Правильне заряджання бездротових TWS навушників має здійснюватися через зарядний бокс за допомогою оригінального кабелю, що йде в комплектації. Важливо пам'ятати, що порожній футляр може заряджатися, а живлення аксесуара без кейсу неможливо.

Як заряджаються бездротові навушники

Бездротові аксесуари заряджаються в такий же спосіб, як і будь-які інші пристрої (смартфони, смарт годинники, планшети). Живлення акумуляторів смарт гаджетів може бути від мережі, ПК, лептопа чи Power Bank.

Підзарядка бездротових аксесуарів через бокс має свої особливості: зарядний футляр бездротових моделей навушників сам по собі є акумулятором. Повністю заряджений кейс надає користувачеві 3-7 сеансів безпосередньо для аксесуару.

Подальший принцип зарядки бездротових навушників через футляр можна розглянути на прикладі:

TWS гаджет працює 3-4 години на одному заряді, сам кейс має потужну АКБ, що дозволяє зарядити навушники в кейсі ще 4-5 разів: 3 х 5 = 15 годин автономності.

Посібник із використання аксесуара від виробника рекомендує користувачам заряджати його оригінальним СЗУ та USB кабелем. Це забезпечує пристрою правильні параметри живлення без заподіяння шкоди батареї та її подальшої працездатності.

На сьогоднішній день існують моделі бездротових TWS гарнітур із технологією бездротової зарядки. Технологія Qi забезпечує захист роз'ємів пристроїв від зношування і справляється зі своїм завданням швидше.

Види бездротових навушників

Сучасні бездротові аксесуари можуть бути кількох видів:

Навушники "вкладиші"

Такі аксесуари нещільно розташовуються у вухах і не мають функції шумоподавлення. Неглибоке розташування навушників вважається безпечним для слуху. Форма вкладишів універсальна і може підійти не всім.

Вакуумні або внутрішньоканальні аксесуари

Навушники внутрішньоканального типу мають невеликі розміри, гарну шумоізоляцію та силіконові амбушюри, які розміщуються всередині вух. Такі моделі підходять для активних тренувань та пробіжок.

Накладні навушники

Бездротові накладні моделі аксесуарів мають оголов'я, яке розміщується на вухах користувача. Саме кріплення розраховане на розташування поверх вух та потилиці.

Повнорозмірні моделі

Такі гарнітури мають великі розміри амбушюр та оголов'я, розташовуються навколо вух. У повнорозмірних навушниках продумано гарне шумозаглушення.

Як заряджаються бездротові навушники

Чому так багато питань навколо зарядки навушників?

Багато меломанів іноді можуть стикатися з деякими проблемами при використанні бездротових навушників. Незважаючи на наявність інструкції з експлуатації пристрою, у багатьох однаково виникає безліч питань. У цій статті будуть розглянуті основні питання, з якими, так чи інакше, може мати справу кожен користувач.

Як правильно заряджати Bluetooth навушники?

Зарядка Bluetooth навушників не вимагає складних дій, і проблеми, пов'язані з цим процесом, іноді можуть виникати.

Просте керівництво про те, як правильно заряджати бездротові Bluetooth девайси:

  1. Для підключення необхідно використовувати кабель USB з комплектації.
  2. Один штекер дроту підключається до футляра аксесуара, а інший - до USB роз'єму в ноутбуці, комп'ютері, повербанку або до зарядного мережного пристрою.
  3. Після виконаних дій повинен активуватися світловий індикатор заряду, розташований на боксі.
  4. Час заряджання бездротових навушників становить 2-6 годин.
  5. Зміна кольорів індикатора, припинення мерехтіння – це сигнал про повний заряд. Також про рівень заряду бездротових гаджетів можна дізнатися у параметрах смартфона або у спеціальних мобільних додатках.

Як заряджаються бездротові навушники

Як зарядити TWS навушники без зарядки?

Порожній зарядний бокс без девайса всередині може заряджатися, а зарядити навушники без футляра просто неможливо. Заряджання кейсу без аксесуарів може бути допустимим лише в одному випадку: якщо кейс передбачає лише захист і виконує функцію чохла. У таких випадках на корпусі навушників є продуманий роз'єм USB.

При коректному зарядженні пристрою, з умовою розряду до 0% і заряду до 100%, термін роботи акумуляторної батареї кейсу становить приблизно 400 зарядних циклів.

Якщо гарнітура не заряджається, можна спробувати скинути налаштування та перевірити наявність оновлення, якщо таке є.

Як зрозуміти, що бездротові навушники заряджені?

Більшість сучасних моделей блютуз навушників передбачають зручну світлову індикацію. Лампочки на пристрої сповіщають користувача про заряд акумуляторної батареї.

Кількість світлодіодів від 1 до 5 штук. Кольори, у свою чергу, також бувають різноманітними: синій, жовтий, білий, помаранчевий, зелений, червоний.

Коли акумулятор кейсу розряджений, індикатор може сигналізувати будь-яким із вищеперелічених кольорів. Після повної зарядки пристрою до 100% лампочка змінює колір.

Точний час для повного заряду навушників вказується в інструкції, на упаковці, а також в характеристиках товару на сайті певного магазину. Як правило, в середньому для повного заряду пристрою необхідно від двох до шести годин. Швидкість живлення залежить безпосередньо від ємності та потужності АКБ, характеристик та параметрів USB кабелю.

Як заряджаються бездротові навушники

Як зарядити бездротові навушники від телефону?

Деякі моделі навушників можуть заряджатися від смартфона користувача з наявністю такої функції. Не кожен телефон підходить для таких цілей. У більшості практичних випадків можуть використовуватися два методи:

  1. Наявність спеціального адаптера з Type-A на Type-C дозволяє з'єднати зарядний кейс із смартфоном, після чого активізується живлення пристрою.
  2. Бездротова зарядка у смартфоні та навушниках дозволяє обидва пристрої між собою поєднати. Для цього необхідно розмістити кейс на задній панелі телефону та дочекатися сигналу індикатора на футлярі.

Чи можна заряджати бездротові навушники зарядкою від телефону?

Це залежить від сили струму і напруги, яку підтримують бездротові навушники. Для цього необхідно вивчити інструкцію смарт гаджета, а саме: з якою силою струму і з якою напругою може працювати зарядний пристрій. У разі збігу показників навушники можуть заряджатися від зарядки для смартфона.

Якщо параметри не збігаються між собою, то АКБ навушників після таких експериментів може вийти з ладу: почати швидше розряджатися, може здутися або перестати функціонувати.

Чи можна зарядити бездротові навушники від розетки?

Чимало користувачів часто запитують: чим зарядити смарт гаджет? На сьогоднішній день виробники не передбачають у комплектації мережеві блочки для бездротових навушників. Пристрій може заряджатися від мережі за допомогою якісних зарядних пристроїв та кабелів.

В інтернет-магазині Gelius можна придбати сертифіковані мережні зарядні пристрої, кабель, повербанк, бездротову зарядку 3 в 1 та мобільні аксесуари з офіційною гарантією якості.

Як заряджаються бездротові навушники

Висновок

Бездротові моделі TWS навушників мають широкий ряд переваг, до яких належать: практичність, зручність, інноваційність та технологічність. У таких аксесуарах є лише один недолік і полягає він у тому, що акумулятори пристроїв вимагають своєчасної підзарядки.

Для тривалої служби бездротових аксесуарів та їх подальшої коректної роботи необхідно вивчати інструкцію та запам'ятати лише кілька простих правил.

Український бренд Gelius пропонує широкий асортимент якісних аксесуарів за вигідними цінами для всіх. Одна з топових моделей TWS навушників від бренду – Gelius MaxBuds, представлена у чорному та білому кольорі. Пристрій працює коректно, швидко підключається до смартфонів на базі iOS та Android через Bluetooth версію 5.1.

Бездротовий гаджет має високий рівень автономності, що відображається на його 5 годинах безперебійної роботи. Крім того, модель має бездротову зарядку. Швидка зарядка також передбачена в MaxBuds, що дозволяє зарядити кейс всього за 1.5 години. У комплектації передбачені: навушники із зарядним футляром, USB кабель, інструкція з експлуатації та гарантія якості на 12 місяців з моменту покупки.