Огляди

NASA та друк космічних кораблів на 3D принтері

Заглиблюючись у пізнання та новини космічної галузі, можна дізнатися, що сучасні ракетоносії нині обмежені за вантажопідйомністю.

Інженери NASA придумали цікаве та нестандартне рішення: здійснювати космічне відправлення основних деталей конкретних супутників для складання на орбіті, а деталі, яких поки що не вистачає – відтворювати на спеціальному принтері формату 3D.

Дана пропозиція позбавляє необхідності відправлення в космос вже готових моделей космічних кораблів або супутників. Корпорація Made in Space і NASA вже складають план з оснащення установки Achinaut One усіма необхідними матеріалами (витратниками), включаючи 3D принтери.

Після прибуття всієї техніки на орбіту Землі процес друку всіх необхідних предметів буде запущено, включаючи активацію процесу виробництва у відкритому космічному просторі.

Заплановані результати Achinaut One – створення для сонячних панелей десятиметрових лопат, які, у свою чергу, розраховані на забезпечення більшої кількості енергії. Це значно перевищує ті енергетичні показники відправляємих і зібраних з нашої планети.

Співробітники NASA стверджують, що використання такої технології, як друк 3D, дозволяє зібрати антенні апарати, телескопи і так далі. Крім того, на думку фахівців, такий підхід дозволить значно спрощувати відправлення експедиторів на Місяць чи Марс.

Зараз інвестиції в цю програму досягли суми майже у 18 мільйонів доларів. Запуск друкованої машини 3D планується вже 2022 року.

Точкою для старту стала Нова Зеландія, де знаходиться пускова станція - Rocket Lab Electron.