Статті

Корисні смарт гаджети для автомобіля

Меню

Особистий автомобіль для його власника є не просто засобом пересування чи особистим транспортом, а власним комфортним світом, який виражає звички та темперамент водія. Для багатьох машина стає як другий дім, з огляду на проведений у ній час.

Сучасні смарт гаджети створені для комфорту людей. Технологічні пристрої для авто спрощують життя водію та пасажирам, надаючи допомогу у різних ситуаціях. При виборі будь-яких розумних аксесуарів для авто слід враховувати: набір характеристик (функціонал), зовнішній вигляд, матеріал виготовлення, сумісність з автомобілем.

Види гаджетів для автомобіля

Залежно від потреб водія, можна знайти цікаві гаджети для авто. Найпопулярнішими серед водіїв аксесуарами, що використовуються щодня, є такі пристрої:

Тримач для телефону

Пристрій розрахований на фіксацію смартфона у певному положенні з метою збереження від пошкоджень та падінь. Кріплення тримача можливе на дошці, вентиляційній решітці, лобовому склі або торпедо. Тримач може бути кількох видів фіксації:

  • Магнітний тримач, який надає кріплення смартфона за допомогою металевої пластини, приклеюючись до телефону або під захисним чохлом.
  • Затискач – спосіб фіксації смартфона зі спеціальними «лапками», який стійко фіксує пристрій, затискаючи його з обох боків.

Корисні смарт гаджети для автомобіля

Відеореєстратори

Корисний пристрій для водія авто. Девайси здатні записувати, зберігати та відтворювати відео, які можуть бути дуже необхідні у різних ситуаціях на дорогах. Пристрої записують відео на карту пам'яті, що дозволяє відтворити необхідні дані на смартфоні або ноутбуці. Зазвичай відеореєстратори встановлюються на лобовому склі машини або на дошці.

Під час тривалих і навіть коротких поїздок можуть відбуватися різні обставини, які неможливо передбачити заздалегідь. Відеореєстратор здатний підтвердити достовірність інформації необхідним записом.

При покупці такого пристрою слід звертати увагу на такі характеристики: якість зйомки та роздільна здатність, надійність кріплення реєстратора, кут огляду, ємність вбудованого акумулятора.

FM модулятори (трансмітери)

Компактні радіоелектронні пристрої для автомобіля відтворюють аудіофайли із вбудованої пам'яті або флешки USB.

Трансмітери прості у використанні та синхронізуються з мобільним телефоном або планшетом для передачі файлів на флешку. Можна знайти ФМ модулятори з чорно-білим або кольоровим LED екраном, на якому можуть відображатися фотографії та зображення. Такі пристрої будуть дуже практичними у використанні, оскільки дозволяють підтримувати телефонний зв'язок за кермом завдяки підтримці Bluetooth з'єднання.

Зарядні пристрої

Надійна автомобільна зарядка для смартфона працює від прикурювача. Такі ЗУ влаштовані інакше на відміну від мережевих, при цьому мають суворіші вимоги до експлуатації.

Автомобільні зарядки можуть заряджати мобільні телефони та планшети одночасно, надійно фіксуючись у прикурювачі, не випадаючи при різних маневрах на дорогах. Пристрої універсальні в підключенні завдяки наявності декількох USB роз'ємів і виходів.

Вибираючи ЗУ для автомобіля, рекомендуємо звернути увагу на вихідний струм, щоб забезпечити правильну роботу пристрою. Наявність широкого асортименту зарядок від прикурювача за кольором (білий, чорний, металік) або за конструкцією (з дисплеєм чи без) дозволяє підібрати необхідний варіант згідно з внутрішнім інтер'єром салону авто.

Кабелі AUX

Для підключення смартфона або ноутбука до стереосистеми може знадобитися кабель. Шнури AUX йдуть стандартного розміру – 3,5 мм, вони підходять до сучасних смартфонів та гаджетів, у яких використовується такий роз'єм. Кабель такого типу здатний передати весь частотний діапазон сигналу у форматі стерео.

Термопляшка

Пристрій, який заповнить водний баланс в організмі, збереже температуру чаю або кави в дорозі на роботу або в тривалій поїздці. Термопляшка з легкістю розміщується у спеціальному підскляннику машини та є дуже корисною річчю для водія, а також пасажирів.

Зволожувач повітря

Девайс, який підтримує рівень комфортної вологи в салоні авто або в приміщенні. Зволожувачі розраховані на додавання в пристрій з водою різних ефірних масел, створюючи приємні запахи.

Такий портативний пристрій буде дуже корисним для водія та пасажирів, особливо у заторах. Український бренд Gelius пропонує модель зволожувача, який можна використовувати в автомобілі. Gelius Pro Humidifier AIR Mini може працювати від кабелю, який живиться від прикурювача.

Масажна подушка для шиї

Автономний пристрій, який може використовувати водій або пасажири в автомобілі. Масажна подушка від бренду Gelius відмінно підійде для заторів та тривалих подорожей. Девайс розрахований на повноцінний сеанс масажу – 60 хвилин, а також на 4 сеанси по 15 хвилин.

Корисні смарт гаджети для автомобіля

Аксесуари для авто як подарунок

У пошуку подарунка для чоловіка, який любить свій автомобіль, буде правильним звернути увагу на корисні та практичні гаджети, які стануть чудовим доповненням до салону автомобіля. Водій обов'язково зрадіє подарункам автомобільної тематики та використовуватиме їх повсякденно.

Автомобільні фішки – це чудові подарунки чоловікові та жінці водію. Перед придбанням таких пристроїв слід зважати на технічні параметри автомобіля з урахуванням сумісності.ТОП найкращих гаджетів для машини

Пристрій Особливості
Тримач для телефону в машину Gelius Pro GP-CH010 Black Стильний пристрій встановлюється на дефлектор, має компактні розміри та надійний міцний магніт.
ФМ модулятор Gelius Pro RGB-QC GP-FMT050 Пристрій з RGB LED підсвічуванням підтримує швидку зарядку та відтворює файли високої якості, підтримує Siri/Google Voice Assistant.
Тримач із бездротовою зарядкою Gelius Pro Wally 2i Automatic Стильний гаджет із бездротовою зарядкою. Має три види кріплення.

Підсумок

Смарт гаджети для авто – це корисні пристрої, які стануть незамінними помічниками в дорозі. Вибір таких аксесуарів дуже широкий: можна вибрати для себе або на подарунок найкращі і пріоритетні варіанти.

На сайті українського бренду Gelius можна знайти всі необхідні товари для авто, розглянути детальний опис та замовити онлайн в офіційному інтернет-магазині.