Статті

Розумні гаджети для здоров'я

Меню

Багатьом сучасним мешканцям великих міст важко знайти час для запису до лікаря. Проста медична консультація не займає багато часу. Але з інтенсивним та насиченим життям сучасної людини складно розподілити час так, щоб перевірити своє здоров'я. Тому похід до терапевта, стоматолога чи іншого лікаря відкладається на невизначений термін.

У сучасному світі буває справді важко встигати стежити за здоров'ям. Це підштовхнуло розробників створювати та впроваджувати чудові ідеї корисних девайсів. Мета таких пристроїв полягає: у контролі за показниками здоров'я, у важливих нагадуваннях та повідомленнях протягом дня.

З кожним роком смарт гаджети стають популярнішими серед користувачів різного віку і це не дивно.

Принцип роботи розумних гаджетів

Смарт пристрої стали корисними помічниками у повсякденному житті, але це вплинуло на те, що користувачі стали менше рухатися. Виробники знайшли ідею для вирішення цієї проблеми, створюючи розумні гаджети для контролю здоров'я, правильне використання яких забезпечує мотивацію до руху і результативності.

Для відображення показників та збору інформації, яка може бути корисною на консультації у лікаря, використовується смартфон. Синхронізація смарт девайсів з мобільними телефонами дозволяє відобразити актуальні дані та проводити їх аналіз. Точність медичних показників таких гаджетів може коливатися у допустимих межах. Це вказується виробником в інструкції з експлуатації.

Спеціальні мобільні програми надають можливість ознайомити користувача з необхідними рекомендаціями щодо покращення показників здоров'я. Крім того, дані програми розраховані на порівняння показників за певний період часу.

Будь-які аксесуари не можуть гарантувати максимальний рівень точності. При цьому отримані дані досить наближені до точних. Наприклад, смарт годинник може допомогти вказати на необхідність поліпшення сну (корисна стаття про фази сну знаходиться тут), дозволяє стежити за артеріальним тиском, серцебиттям, кількістю пройдених кілометрів і так далі.

Пристрої можуть попереджати про проблеми зі здоров'ям, а отримані дані нададуть можливість відвідати лікаря вчасно.

Для отримання максимально точної інформації слід придбати техніку виключно медичного призначення.

Кому потрібні смарт гаджети для здоров'я?

Актуальність смарт гаджетів з кожним днем набирає все більше обертів. Пристрої для контролю за здоров'ям відмінно підходять для всіх вікових категорій: для людей похилого віку, молоді, для малюків, школярів, офісних співробітників, спортсменів і так далі.

Наприклад, функція фітнес-трекера нагадує користувачеві про рух і коротку розминку протягом дня, а дитячий смарт годинник може виміряти температуру тіла дитини.

Наш ТОП гаджетів для здоров'я

Смарт годинники для дітей та дорослих

Розумні гаджети для здоров'я

Розумні годинники є універсальними гаджетами для всіх: для дітей, підлітків, чоловіків та жінок різного віку. Окрім красивого та стильного дизайну девайс здатний виконувати низку цікавих та важливих для здоров'я функцій.

До основних функцій Smart Watches відносяться:

  • Збір інформації та аналіз отриманих даних у зручному додатку для смартфона.
  • Контроль за показниками здоров'я: серцевий ритм, артеріальний тиск, вимірювання рівня кисню в крові.
  • Контроль активності протягом дня (підрахунок кроків, дистанції, витрачених калорій).
  • Контроль за показниками сну.
  • Різні режими для спортивних тренувань: пробіжка, велоспорт, тренування на відкритому повітрі або у приміщенні тощо.
  • У дитячому смарт годиннику передбачена функція віддаленого моніторингу температури тіла.
Ці функції надають розширену інформацію в програмі, яку потрібно встановити перед першим використанням смарт пристрою.

Розумні підлогові ваги

Смарт ваги – це корисний гаджет для здоров'я, який дозволяє контролювати користувачам будь-якого віку та статури не лише вагу. Бренд Gelius пропонує максимально функціональний продукт, який дозволяє отримати 15 вимірів різних параметрів.

Особливості Gelius Pro Index Pro Blue для здоров'я:

  • Допустиме навантаження на девайс - до 180 кг.
  • Індекс маси тіла.
  • Показник жиру в організмі.
  • Рівень підшкірного жиру.
  • Показник маси тіла без жиру.
  • Рівень вісцерального жиру.
  • Показник відсотка рідини у організмі.
  • Відсоткове співвідношення кістякових м'язів.
  • Рівень м'язової маси тіла.
  • Показник кісткової маси.
  • Рівень білка у організмі.
  • Показник віку тіла, а також рекорд зростання (що корисно відстежувати користувачам до 16 років).
  • BMR.

Розумні гаджети для здоров'я

Розумна скакалка-тренажер

Смарт скакалка – це чудове рішення для тих, хто хоче підвищити продуктивність спортивних занять, а також їхню результативність. Пристрій здатний доповнити тренування вдома, на стадіоні або у фітнес-центрі. В інтернет-магазині бренду Gelius можна знайти розумний спортивний тренажер, який приведе тіло до тонусу.

Смарт гаджет відмінно підійде тим, хто хоче скинути зайву вагу, а також покращити показники витривалості. На дисплеї Gelius Pro Smart Rope Kangaroo 2 відображається необхідна інформація, яка фіксується в мобільній програмі та дозволяє відстежувати результати.

Розумні гаджети для здоров'я

Масажна подушка для шиї

Масажна подушка для шиї буде корисним смарт помічником для зняття напруги після продуктивного дня. В асортименті бренду Gelius є аксесуар Gelius Smart Pillow Massager, який підійде: для офісних співробітників, мандрівників, спортсменів, людей похилого віку.

Пристрій дозволяє розслабитись, знімаючи втому в шиї. Для найбільш комфортного масажу є можливість вибору режиму інтенсивності. Рекомендований час сеансу – приблизно 15 хвилин на день.

Розумні гаджети для здоров'я

УФ-стерилізатор

Смарт пристрій дезінфікує смартфон і будь-які інші компактні речі. Ультрафіолетове випромінювання знищує шкідливі мікроби та бактерії на гаджеті, які накопичуються протягом дня на дисплеї та чохлі.

Gelius пропонує Smart Cтерилізатор, який оснащений функцією бездротової зарядки. Девайс буде корисним придбанням для будь-якої людини, незалежно від її віку.

Розумні гаджети для здоров'я

Автоматичний дозатор мила

У сучасному світі, де необхідно часто дезінфікувати руки після транспорту, ручок дверей та інших контактів із поверхнями, можна звернути увагу на стильний гаджет, який чудово впишеться у будь-який інтер'єр квартири чи офісу.

Gelius Pro Automatic Foam Soap – це автоматичний диспенсер, що дозволяє використовувати улюблене мило без дотику до пристрою.

Розумні гаджети для здоров'я

Зволожувач повітря

Сучасний гаджет зробить атмосферу в приміщенні приємною та свіжою. Зволожувач повітря Gelius Pro Portable Humidifier AIR контролює рівень вологості в кімнаті, кабінеті або в автомобілі. Пристрій розрахований на додавання ефірних олій.

Зволожувач – це корисний девайс, який призначений для контролю рівня вологості, а також для боротьби зі стомленням та різними нездужаннями. Сухість повітря в приміщенні може призводити до проблеми недостатнього зволоження очей, що призводить до швидкої втоми та зниження зору. Зволожувачі не дозволяють пересихати очам, допомагають уникнути почервоніння та інших проблем зі здоров'ям.

Розумні гаджети для здоров'я

Висновок

Смарт гаджети для здоров'я – це корисні та незамінні пристрої, що дозволяють покращити якість життя та подбати про здоров'я сучасних людей. Розумні аксесуари здатні інформувати про якість життя. Такі показники є дуже цінною інформацією для всіх, хто не встигає за повсякденними справами відвідати лікаря.

Смарт помічники не зможуть сповістити про якесь захворювання чи проблему, пов'язану зі здоров'ям. Проте вони здатні вказати на різні порушення сну, малорухливий спосіб життя та мотивувати людину на покращення самопочуття. Якщо відкладати своє здоров'я на потім, то це може позначитися в майбутньому на загальному стані організму.