Статті

Найкращі ФМ модулятори для автомобіля

Menu

Практично кожен автомобіліст постійно слухає радіо та музику зі смартфона в машині. Розробники атвотоварів вже давно створили пристрій для прослуховування улюбленої музики через мобільний телефон у салоні авто.

Про цей девайс знають багато власників авто. Для правильного вибору ФМ модулятора у машину необхідно розглянути важливі критерії, які принесуть максимальну користь від даного пристрою.

Що являє собою ФМ модулятор?

"Модулятор" або "Трансмітер" - це автомобільний гаджет, призначення якого полягає у відтворенні різних аудіофайлів. Ці файли записуються на переносні накопичувачі пам'яті (флешка або SD-карта) за допомогою радіоприймача.

Основний принцип роботи такого пристрою полягає в перетворенні необхідних файлів, безпосередньо, в радіохвилі певної частоти. Магнітола здатна вловлювати ці хвилі і відтворювати їх, як і будь-які сигнали улюблених радіостанцій.

ФМ трансмітер - це, свого роду, особиста "радіостанція" міні формату, що транслює виключено вибрані користувачем треки.

Найкращі ФМ модулятори для автомобіля

Переваги ФМ трансмітера

Однією з чудових якостей автомобільного гаджета є те, що він здатний відтворювати будь-які аудіофайли. ФМ модулятор дуже корисний тим, що дозволяє не тільки слухати музику, а й вивчати в дорозі іноземну мову, прослуховувати аудіокниги, подкасти і таке інше.

Сучасні моделі пристроїв справляються з відтворенням музичних треків з мобільного телефону, планшетів, карт SD і так далі. Також девайс у процесі використання здатний зарядити смартфон.

Такі девайси, як правило, мають максимальну компактність у розмірах, симпатичний та сучасний дизайн, наявність дисплея та USB-роз'єми.

ФМ модулятор працює, підключившись до автомобільного прикурювача та керується зручними клавішами.

Як вибрати ФМ модулятор?

Основні критерії для правильного вибору автомобільного гаджета та користі від нього:

  • Обов'язкова сумісність необхідних пристроїв із модулятором.
  • Підтримка аудіоформату.
  • Власна пам'ять пристрою чи наявність слота.
  • Інформативний дисплей девайсу.
  • Напруга входу (12V або 24V).
  • Безпечний прийом вхідних дзвінків.
  • Гучний зв'язок.

Правильне встановлення ФМ модулятора

Після покупки пристрою йому необхідне правильне встановлення та налаштування для коректної роботи. Деякі моделі ФМ гаджетів дозволяють використовувати аудіофайли з карт SD або з самого модулятора.

Розміщення музичних файлів краще здійснювати в основній папці, оскільки модулятор може некоректно їх прочитати.

Перед встановленням ФМ трансмітера необхідно здійснити перевірку на справність прикурювача, а також на цілісність запобіжників та проводів.

Примітка: у разі несправності є ризик пошкодити новий ФМ модулятор.

Після цих кроків необхідно також перевірити напругу в електромережі автомобіля, якої має вистачати для включення смарт пристрою. У разі відсутності несправностей можна розпочати підключення ФМ трансмітера до прикурювача та його включення.

Найкращі ФМ модулятори для автомобіля

Налаштування ФМ трансмітера

Для початку необхідно поєднати частоти ФМ девайса та радіоприймача. Щоб змінити частоту транслятора, необхідно натиснути на основні кнопки. Установка тих самих частот схожа з їх установкою на магнітолах. Цей фактор є обов'язковою умовою для правильної роботи пристрою.

Примітка: Для вибору потрібних сигналів, що правильно транслюються, необхідно підібрати порожній діапазон. Це потрібно, щоб уникнути перешкод, включаючи втрату якості звуку.

ФМ модулятори Gelius

Український бренд надає асортимент якісних продуктів з 2018 року. До цих продуктів також належать автомобільні аксесуари.

Основні переваги ФМ трансмітерів від Gelius:

  • Надійність та міцність корпусу пристрою.
  • Компактні розміри.
  • Підключення девайса до смартфону за допомогою Bluetooth.
  • Прийом вхідних дзвінків зі смартфона.
  • Гучний зв'язок у салоні авто.
  • Відтворення аудіофайлів.
  • Наявність кількох USB-роз'ємів.
  • Сумісність із автомобілями різного типу.
  • Простий інтерфейс та керування.

Найкращі ФМ модулятори для автомобіля

Де можна придбати аксесуари для авто в Україні?

Купити ФМ трансмітери, повербанки, тримачі для смартфона, автомобільні зарядні пристрої та кабелі AUX в нашому інтернет-магазині Gelius. Замовлення оформляються на сайті через кошик або за контактними номерами кол-центру.

Ми працюємо по всій Україні (Львів, Одеса, Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро тощо) здійснюючи доставку через Нову пошту. Доставка відбувається від 1 до 3 днів з моменту оформлення замовлення.