Статті

Чи можна залишати відеореєстратор в авто під палючим сонцем?

Меню

Пекуче сонце здатне підвищити температуру в салоні машини до високої позначки. Багато власників авто в спеку задаються питанням - чи можна не знімати відеореєстратор у таких погодних умовах. Пристрій для реєстрації відеозйомки, зазвичай, фіксується на дзеркалі заднього виду або на лобовому склі машини.

Відеореєстратори мають, в основному, літій-іонні акумулятори, які можуть перегрівати елемент живлення. Це підтверджує необхідність не залишати девайс під сонячним промінням.

Наприклад, спекотного дня літа температурні показники можуть перевищити позначку +35°C. Салони автомобілів, у такому разі, прогріваються під сонцем і позначка всередині може піднятися вище +50°C. Такі показники відзначали водії за час стоянки протягом 1 години. Сонячні промені в такі дні можуть розігрівати приладову панель - до 70 градусів.

Отже, якщо залишати відеореєстратори в режимі роботи під сонцем, то виникає висока ймовірність збільшення нагрівання внутрішніх компонентів акумуляторної батареї до критичних показників. У результаті пристрої можуть перестати працювати коректно або вийти з ладу.

Як сонячне проміння впливає на АКБ відеореєстратора?

При попаданні сонячних променів на пристрій відбувається наступне:

  • Корпус відеореєстратора починає спірально нагріватися.
  • Елементи охолодження охоплюються теплом, що зачіпає деталі корпусної частини, внутрішні рамки з металу та фольговані прокладки.
  • При подальшому підвищенні температури усі елементи корпусу (з пластикового матеріалу) та внутрішні компоненти електроніки, включаючи матрицю екрана та камери – приходять до руйнування.
  • Гаряча температура повітря перегріває АКБ, що виводить із ладу відеореєстратор.
  • При подальшому нагріванні батареї прискорюються окислювальні процеси всередині, що прямо впливає на втрату ємності батареї, до коротких замикань або до її самозаймання.

Зрозуміло, термічні ушкодження такого характеру залежать від рівня якості компонентів. Хороші матеріали для корпусів та начинки відеореєстраторів здатні захищати пристрої від перегріву, хоча б частково.

Примітка. На майданчику YouTube можна знайти безліч відеороликів з спотворенням кольорів або смужками на картинці. Ці дефекти є наслідками перегрівання акумулятора гаджета.

Чи можна залишати відеореєстратор в авто під палючим сонцем?

Як уникнути пошкоджень відеореєстратора від сонячних променів?

Якщо відеореєстратор був залишений під сонячним промінням, то, в більшості випадків, продуманого термозахисту має бути достатньо. Такий захист може спрацювати лише для справних пристроїв. В інструкції з експлуатації таких автомобільних пристроїв покладається нотатка про це в обов'язковому порядку.

Несправність гаджетів виникає саме в моменти використання та при попаданні на включений девайс сонячних променів. Як наслідок, це призводить не тільки до займання пристрою, а й до пожежі в салоні авто.

Як уникнути займання відеореєстратора?

Для забезпечення захисту користувача від займання автомобільного аксесуара необхідно переконатися в наступному:

  • Вибирати лише якісні гаджети.
  • Переконатись, що акумуляторна батарея справна.
  • Забезпечувати захист салону автомобіля від сонячного перегріву.

Найкраще рішення для захисту автомобільних аксесуарів та салону машини – вибір місця для паркування в тіні або використання світловідбивача для лобового скла.

Важливо дотримуватись правил безпеки, включаючи дотримання заходів захисту салону машини від температурних впливів. Це дозволяє вберегти від руйнувань панель приладів і весь вміст усередині автомобіля.

Де купити автомобільні аксесуари в Україні?

Холдери для смартфонів, FM трансмітери, автомобільні зарядки, кабелі AUX, навушники TWS та інші смарт гаджети можна купити в нашому інтернет-магазині. Усі представлені пристрої мають гарантію якості – від 6 до 12 місяців.

Оформити замовлення можна прямо на сайті, замовити дзвінок або самостійно зв'язатися з менеджерами колл-центру Gelius. Відправка діє у всі регіони України: Одеса, Київ, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Харків тощо. Доставка усіх підтверджених замовлень здійснюється через службу "Нова пошта" від 1 до 3 днів.